Čokoládová Pavlova s pečenými hruškami v medu

Doba přípravy:
Počet porcí: 10–12
Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu Foto:
Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu
Foto: isifa.com

Světoznámý dezert Pavlova není jistě třeba představovat. Ale můžeme vám ukázat mnoho variant. Dnes například s čokoládou a hruškami pečenými v medu.

Suroviny
kukuřičný škrob 10 g
světlý ocet 10 ml
kakaový prášek 50 g
smetana ke šlehání 250 ml
Hrušky:
pevné hrušky 4–6 ks
med 100 ml
máslo 30–50 g
Postup
1

Jeden nebo dva plechy vyložte pečicím papírem.

2

Ve velké míse vyšlehejte bílky dotuha, postupně všlehávejte po lžících cukr.

3

Kukuřičný škrob a ocet smíchejte a vmíchejte do bílkové hmoty. Vmíchejte 10 ml kakaového prášku. Odeberte 100–150 ml sněhové směsi a vmíchejte do ní zbývající kakaový prášek tak, aby vznikla hladká pasta. Tu pak lžící přeneste do zbylé sněhové směsi, dvakrát nebo třikrát zamíchejte, aby se utvořila mramorovaná hmota.

4

Přeneste hmotu lžící na vyložený plech tak, aby vznikl velký kruh. Potom obrácenou lžící opatrně vytvořte ve středu dutinu. Můžete také vytvořit 2 menší kruhy, na dvou plechách, jestli chcete.

5

V předehřáté troubě pečte asi 1 hodinu, dokud pusinka nebude zvenčí pevná. Potom vypněte troubu a nechte v troubě úplně vystydnout (uvnitř zůstane lehce měkká). Po vychladnutí sundejte z pečicího papíru.

6

Příprava hrušek: Hrušky oloupejte, rozpůlte a vyberte jádřince. Dejte je do zapékací mísy, přelijte medem a na každou dejte kousek másla. Pečte 30 minut, potom je otočte a pečte dalších 30 minut. TIP: Pečte hrušky zároveň s pusinkou, ušetříte tak čas i energii.

7

Ušlehejte šlehačku dotuha, přeneste ji lžící do pusinky a navrch dejte vychlazené hrušky s medem.

Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu Foto:

Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu                                                          Foto: isifa.com

 

Další varianty tohoto úžasného dezertu:

 

Recept

Pavlova s jahodami a kiwi Foto:

Pavlova s jahodami a kiwi

Světoznámý dezert Pavlova byl vytvořen speciálně pro balerínu Annu Pavlovu a podával se s kiwi. Sněhovou pusinku ale můžete doplnit i jiným ovocem, např. jahodami.

 

Recept

Pavlova s maracujou a mangem Foto:

Pavlova s maracujou a mangem

Světoznámý dezert Pavlova byl vytvořen speciáoně pro balerínu Annu Pavlovu a podával se s kiwi. Sněhovou pusinku ale můžete doplnit i jiným ovocem. Právě příjemnou...

 

Recept

Pavlova s jahodami Foto:

Pavlova s jahodami a mučenkou

Vyzkoušejte báječný dezert, který je nejen působivý na pohled, ale i skvěle chutná. Sněhová pusinka se rozplývá na jazyku a sytá chuť ovoce přivolává léto...

 

Recept

Čokoládovo-malinový dort Pavlova  Foto:

Čokoládovo-malinový dort Pavlova

Pro zvláštní příležitost zkuste připravit Pavlovu vícepatrovou. Dokonalý lehký dezert s ovocem se tak rázem promění ve slavnostní dort.



Videa

reklama

reklama