Čočkový salát s grilovanými paprikami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-5
Čočkový salát s grilovanými paprikami Foto:
Čočkový salát s grilovanými paprikami
Foto: isifa.com

Tenhle vydatný salát je skvělý studený i teplý. Grilované papriky mu dodávají barevnost a silnou vůni, kterou ještě zintensivní cibule a balsamikový vinaigrette.

Suroviny
puy čočka 250 g
paprika (červená, žlutá, zelená) 3 ks
velká cibule 1 ks
olej 1 lžíce
sůl
balsamikový vinaigrette
nasekaná pterželka 1 hrst
Postup
1

Ve velkém množství vody vařte čočku asi 20 minut, dokud nebude měkká, potom ji nechte odkapat. Mezitím na malé kousky nakrájejte papriky a cibuli a opékejte v rozpáleném oleji, dokud hrany nezačnou trochu hnědnout – nevařte úplně do měkka.

2

Opraženou zeleninu promíchejte s teplou čočkou, ochuťte solí a pepřem a dokončete balsamikovým vinaigrettem. Posypte petrželkou a hned podávejte.

3

Příprava balsamikového vinaigrettu: 4 díly extra panenského olivového oleje, 1 díl balsamikového octa, 1 stroužek česneku buď rozpůlený, nebo – pro silnější chuť – rozdrcený, 1 lžičku hořčice, sůl a pepř smíchejte v nádobce s těsným uzávěrem a dobře protřeste. Pomocí něho můžete skvěle ovlivnit výslednou chuť jídla.

Videa

reklama

reklama