Čočková polévka s chorizem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Čočková polévka s chorizem Foto:
Čočková polévka s chorizem
Foto: isifa.com

Sytá polévka směle nahradí hlavní jídlo. Pikantní klobáska, rajčata a hlavně uzená mletá paprika vykouzlí úžasnou chuť, která vás rázem přenese do prosluněného Španělska.

Suroviny
cibule, najemno nasekaná 1 ks
česnek nasekaný 2 stroužky
chorizo klobása, nakrájená na kolečka 300 g
uzená mletá paprika 25 ml
krájená rajčata (400 g) 1 plechovka
kuřecí vývar 500 ml
sterilovaná čočka 2 plechovky (celkem 800 g)
sůl
Postup
1

Ve středně velkém hrnci rozpalte olivový olej. Orestujte na něm cibuli, česnek, najemno nakrájenou chilli papričku a klobásku chorizo. Trvá to asi 5–8 minut nebo dokud cibule nezačne hnědnout.

2

Přidejte mletou papriku a rajčata a vše zalijte kuřecím vývarem. Nechte vařit 10–15 minut. Poté přidejte zcezenou a propláchnutou čočku z konzervy a přiveďte opět k varu.

3

Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké s čerstvým pečivem.

Článek

Chorizo klobása Foto:

Chorizo

Typická španělská klobása je známá jako nepostradatelná součást tapas. Umí toho ale mnohem víc. Její kouřovou chuť oceníte při přípravě předkrmů, polévek, hlavních jídel i...
Videa

reklama

reklama