Čočka na kyselo po vegansku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čočka na kyselo po vegansku Foto:
Čočka na kyselo po vegansku
Foto: Kate's Cuisine

Libujete si v čočce, ale nejíte maso ani živočišné produkty? Máme pro vás recept na veganskou čočku na kyselo!

Článek

Tofu s černým pepřem  Foto:

17x asijské tofu a tempeh

Tofu má své příznivce i odpůrce. Pokud patříte mezi první skupinu, tyto recepty jsou pro vás to pravé :) Tempeh u nás není zdaleka tak známý, ale je ze sóji - stejně jako...
Suroviny
hnědá čočka 250 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
feferonka/chilli paprička 1/2 ks
sušený bobkový list 2 ks
špetka mletého kmínu
špetka mletého nového koření
sůl
rostlinný olej 2 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
bílé polosuché víno 1 dcl
ocet 1 lžíce
třtinový cukr 1 a 1/2 lžíce
uzený tempeh 200 g
uzené tofu 200 g
Postup
1

Čočku přes noc namočte do vody. Ráno vodu slijte, přilijte 500 ml vody, přidejte sůl, kmín, bobkový list a mleté koření a vařte cca 30 minut doměkka.

2

Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno, feferonku/chilli papričku nakrájejte také nadrobno.

3

Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej. Na něm orestujte cibuli, česnek, feferonku/chilli.

4

Poté přidejte mouku a vytvořte jíšku. Přilijte víno a nechte jej odpařit.

5

Nyní do hrnce přidejte čočku a důkladně vše promíchejte. Přidejte ocet a cukr a podle chuti ještě dosolte.

6

Tempeh nakrájejte malé kostičky a nasucho opražte na pánvi. Uzené tofu nakrájejte na plátky a také ho opečte stejně.

7

Podávejte s nakládanými okurkami a pivem.

Čočka na kyselo po vegansku 2 Foto: Čočka na kyselo po vegansku; foto: Kate's Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

 

 

 

Vyzkoušejte některý z těchto veganských receptů!

Recept

Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou Foto:

Veganské bramboráčky s  bylinkovou omáčkou

Tyto bramboráčky jsou bez lepku a skvěle je doplňuje bylinková omáčka ze sójového jogurtu, sójové majonézy a tofu: ta chutná skoro jako tvaroh či zakysaná smetana. Výborné...

Recept

Cizrnový vegan salát Foto:

Cizrnový vegan salát

S mořskými řasami tento salát chutná trochu jako tuňákový. Pokud si na chuť moře příliš nepotrpíte, není problém je vyměnit například za kopr. Obecně je tento salát dost...

Videa

reklama

reklama