Čočka a klobásky z Umbrie

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čočka a klobásky z Umbrie Foto:
Čočka a klobásky z Umbrie
Foto: Kublanka.cz

Připravte si doma skvělé klobásky, k nim čočku a jako další přílohu můžete zvolit bílý chléb nebo uvařené brambory. Myslíme si, že vám ale kombinace čočky s klobáskou bude bohatě stačit. ;)

Suroviny
česnek, oloupaný a rozmáčknutý 2 stroužky
sušená rajčata v olivovém oleji, na nudličky 50 g
olivový olej 6 lžice
francouzská zelená čočka 250 g
kuřecí vývar 450 ml
řapíkatý celer nakrájený najemno 2 stonky
Klobásky:
mleté vepřové maso 500 g
červené víno 50 ml
semena fenyklu 1 lžička
chilli paprička zbavená semínek a nakrájená najemno 1 ks
rozmarýn, najemno nasekaný
olivový olej na smažení
čerstvě mletý černý pepř
sůl
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte na mírném ohni 6 lžic olivového oleje, na kterém nechte orestovat nakrájená rajčata spolu s rozmáčklými stroužky česneku.

2

Jakmile začnou stroužky česneku zlátnout, přidejte čočku, řapíkatý celer a zalijte kuřecím vývarem. Nechte vařit na mírném ohni za občasného míchání do změknutí (20–30 minut). Uvařenou čočku stáhněte z ohně, zakryjte poklicí a udržujte v teple do podávání.

3

Klobásky: Mleté maso důkladně promíchejte s najemno nakrájenou chilli papričkou, semeny fenyklu, červeným vínem, pepřem a solí.

4

Z dobře promíchaného masa tvarujte klobásky o průměru 3 cm a délce 8 cm (5–6 kusů), které zabalte do alobalu. Konce alobalu dobře utáhněte.

5

Ve velkém hrnci přiveďte k varu větší množství vody, ve které nechte 2–3 minuty povařit klobásky zabalené v alobalu. Díky tomu budou držet pohromadě.

6

Jakmile vyplavou klobásky na hladinu, vyndejte je z vody a nechte je mírně vychladnout. Poté je vybalte z alobalu a potřete olivovým olejem.

7

Smažte nebo grilujte je na mírném ohni ze všech stran dozlatova (cca 5 minut).

8

Opečené klobásky přidejte do pánve s čočkou a nechte je povařit na mírném ohni zhruba 5 minut. Ihned podávejte. Jako přílohu můžete zvolit bílý chléb nebo uvařené brambory.

Čočka a klobásky z Umbrie 2 Foto: Čočka a klobásky z Umbrie; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Videa

reklama

reklama

\n