Club sandwich

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Club sandwich Foto:
Club sandwich
Foto: Muži sobě

Tohle rozhodně není jen tak nějaký obyčejný sendvič. Recept vymysleli na konci 19. století v jednom newyorském kasinu, aby se gentlemani najedli, a přitom mohli stále hrát. Páni už tehdy věděli, co je dobré, což dokazuje i to, že recept neskončil v propadlišti dějin.

Suroviny
toustový chléb 3 plátky
salátová okurka 1/4
rajče 1/2
ledový salát
vejce 1 ks
kuřecí prsa 100 g
sůl
párátka
Postup
1

Každý plátek chleba na stole potřete majonézou. Na první položte ledový salát, plátky okurky a rajčete, opečená vejce a plátek slaniny. Na další toust dejte ledový salát, plátky okurky a rajčete, opečené maso a zbytek slaniny.

2

Potom z trojice sestavte sendvič – na spodní plátek toustu s vajíčkem položte toust s masem a slaninou a přiklopte posledním toustem, pouze natřeným majonézou (majonézou dolů). Sendvič ve dvou protilehlých rozích propíchněte párátky a křížem rozřízněte na dva trojúhelníky. Podávejte samotné, se salátem nebo s bramborovými hranolkami.

Club sandwich Foto: Muži sobě

Club sandwich. Foto: Muži sobě

 

Muži soběMuži sobě

Muži vaří jinak než ženy – jsou otevřeni novým surovinám a postupům, rádi experimentují a nevadí jim investovat do potřebných surovin a vybavení. Zároveň ale vyžadují bezproblémovou a snadnou přípravu, úspěšnost na první pokus a intenzivní chuť.

Přesně takové jsou recepty v této knize. Všechny je vymysleli a otestovali muži, a to muži na slovo vzatí – přední čeští šéfkuchaři, kteří patří k české špičce: Roman Paulus (Alcron), Jirka Štift (Mandarin Oriental), Roman Dolejš (Corinthia), Michal Pšenička (Café Imperial), Ondřej Jíňa (TriBeCa), Titus Eliáš (Na Kopci a Na Konci), Tomáš Stehlík (Buddha-Bar), Marek Fichtner (Kempinski) a Jan Wiesner (Marriott).

Díky této knize zjistíte, že šéfkuchaři doma vaří podobně jako vy – rychle a nekomplikovaně. A že když použijete kvalitní suroviny a správně je zkombinujete, dosáhnete profesionálního výsledku i v domácí kuchyni.

Vydalo nakladatelství Rebe books Zuzany Humpolcové; doporučená cena: 499 Kč

Více info: www.muzivari.cz ; www.facebook.com/Muzisobe

Videa

reklama

reklama