Cizrnový salát s pórkem a hořčičným dresinkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Cizrnový salát s pórkem a hořčičným dresinkem Foto:
Cizrnový salát s pórkem a hořčičným dresinkem
Foto: Kuchařka Oleje

Toto jednoduché jídlo můžete podávat jako přílohu k masu nebo rybě nebo jako předkrm s kváskovým chlebem. Chuť se pěkně rozleží, takže je dobré udělat tento salát dopředu.

Článek

Vyzkoušejte recepty s cizrnou Foto:

20 originálních receptů s cizrnou

Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a má...
Suroviny
středně velké pórky, dobře umyté a najemno nakrájené 4 ks
mořská sůl
uvařená cizrna (pokud chcete výraznější chuť, 1/3 cizrny rozmačkejte) 400 g
hladkolistá petržel, najemno nasekaná 1 hrst
čerstvě namletý pepř 3 lžičky
dijonská hořčice 1 lžíce
hrubozrnná hořčice 1 lžička
bílý vinný ocet 1 lžíce
Postup
1

Na pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje, přidejte pórek, dochuťte solí a smažte, dokud pórek nezměkne.

2

Přidejte cizrnu, dobře zamíchejte a nechte ji prohřát. Odstavte z plotýnky a přidejte petržel a černý pepř.

3

Dohromady smíchejte hořčici, ocet a zbytek oleje. Potom přimíchejte pórek a cizrnu a podávejte.

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Videa

reklama

reklama