Cizrnový hummus s okurkou

Doba přípravy:
Cizrnový hummus s okurkou Foto:
Cizrnový hummus s okurkou
Foto: Coolinářka

Zkuste jako rychlou letní večeři připravit tuto svěží verzi exotické speciality – hummus. Základ tradičně tvoří cizrna, tentokrát doplněná salátovou okurkou. Jako příloha se hodí celozrnný křupavý chléb či pita placky.

Článek

Pomazánka z makrely Foto:

Vyberte si z nových receptů na výborné pomazánky

Receptů na pomazánky není nikdy dost. Oblíbená chuťovka může posloužit nejen jako pohoštění na večírek, ale i jako vydatná snídaně nebo lehká večeře. Servírujte s dobrým...
Suroviny
konzerva cizrny 1 ks
oloupaná salátová okurka cca 10 cm
česnek 1/2 stroužku
čerstvý kopr 1 lžíce
sůl, pepř
Postup
1

Do kutru dejte cizrnu bez nálevu, oloupanou a nakrájenou salátovou okurku zbavenou semínek, oloupaný česnek a kopr, přilijte olivový olej.

2

Vše rozmixujte na hladkou kaši, ochutnejte a dosolte.

3

Hummus podávejte pokapaný olivovým olejem a posypaný čerstvě namletým pepřem.

Cizrnový hummus s okurkou 2 Foto: Cizrnový hummus s okurkou; foto: Coolinářka 

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Videa

reklama

reklama