Cizrnové kari se špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cizrnové kari se špenátem  Foto:
Cizrnové kari se špenátem
Foto: Marek Kučera

Nejlepší důvod, proč se s úsměvem vzdát masa (byť třeba jen na pár dnů v měsíci), to jsou indická a jiná asijská zeleninová kari jídla. Směsi aromatických koření, spousty zeleniny v ideálním stadiu zralosti a na zasycení křupavé luštěniny v čele s královnou cizrnou. Prostě pokrm pro maharádžu.

Hledáte další zajímavé recepty z luštěnin? Najdete je v aktuálním časopisu Prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny
cibule nakrájená na kostičky 1 ks
malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
zralá rajčata 6 ks
olej 1/2 lžíce
mletý římský kmín 1 lžička
mletý koriandr 2 lžičky
kurkuma 1 lžička
sušené drcené chilli papričky 1 špetka
červená nebo žlutá čočka 1 velká hrst
kokosová smetana (krém) 6 lžic
brokolice rozlámaná na růžičky 1 ks
listový špenát 100 g
konzervovaná cizrna, scezená a propláchnutá 1 plechovka (400 g)
citron, rozpůlený 1 ks
opražená sezamová semínka promíchaná s 1 lžící nasekaných kešu oříšků
Postup
1

Cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujte na kaši.

2

Ve velkém kastrolu rozehřejte olej. Vsypte koření a pražte ho několik vteřin. Pak vlijte rajčatovou kaši. Nechte 2 minuty probublávat, pak přidejte čočku a kokosovou smetanu. Vařte asi 12 až 15 minut, až čočka změkne, pak přidejte brokolici.

3

Vmíchejte cizrnu a špenát, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte směs semínek a oříšků. Ideální přílohou je rýže natural (hnědá).

Cizrnové kari se špenátem  Foto: Cizrnové kari se špenátem; foto: Marek Kučera

Videa

reklama

reklama

\n