Cizrna s kuřecím masem

Doba přípravy:
Cizrna s kuřecím masem Foto:
Cizrna s kuřecím masem
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Cizrna je výborná věc. Máte ji taky rádi? Její oříškovou chuť a křupavost? Hodí se do polévky nebo jako příloha... Tentokrát ji můžete upravit v kombinaci s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou po italsku.

Článek

Vyzkoušejte recepty s cizrnou Foto:

20 originálních receptů s cizrnou

Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a má...
Suroviny
vařená cizrna (popř. hotová ve slaném nálevu) 300 g
kuřecí prso nebo stehenní plátek 1 ks
drcená rajčata 150 ml
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
oregano nebo bazalka, petrželka
parmazán
špetka cukru
sůl, pepř
Postup
1

Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete.

2

Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda.

3

Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru.

4

Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek.

5

Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.

Cizrna s kuřecím masem 2 Foto: Cizrna s kuřecím masem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama