Citronový cheesecake s krémem Lemon curd

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Citronový cheesecake s krémem Lemon curd  Foto:
Citronový cheesecake s krémem Lemon curd
Foto: Crusty corner

Tento koláč je do horkých letních dnů přímo ideální. Citrony a krém Lemon curd dodávají cheesecaku tu správnou svěžest.

Suroviny
Korpus:
cereální sušenky 160 g
změklé máslo 4 lžíce
třtinový cukr 2 lžíce
Náplň:
šťáva z 1-2 citronů
sýr Philadelphia 750 g
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 2 lžíce
sůl 1 špetka
Lemon curd:
vejce 3 ks
citronová šťáva 80 ml
máslo 70 g
citronová kůra 1 lžička
Postup
1

Sušenky s cukrem promixujeme s máslem. Hmotu namačkáme na dno dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Boky formy vymažeme máslem. Z alobalu utrhneme dva pláty, ty přeložíme přes sebe a doprostřed položíme formu a okraje alobalu zvedneme okolo formy. Tak zamezíme tomu, aby se k formě při pečení ve vodní lázni dostala voda.

2

Vše opatrně smícháme. Dáváme pozor, abychom nešlehali na vysokou rychlost a nedostali tak do směsi moc bublin. Směs nalijeme na připravený korpus ze sušenek. Pečeme v dobře vyhřáté troubě (170 C) asi hodinu. Po vypnutí necháme v troubě vychladnout (cca 5 hodin). Ani při pečení troubu neotevíráme.

3

Vejce, cukr, citrónovou štávu mícháme a zvolna vaříme ve vodní lázni (na hrnci s vodou miska - tak, aby se nedotýkala hladiny). Teplota směsi by neměla přesáhnout 80 C. Vaříme při této teplotě cca deset minut za stálého míchání. Až směs zhoustne a je povařená, vypneme, vmícháme máslo a kůru. Do sklenice můžeme nalít přes cedník, abychom se zbavili případných žmolků. Skladujeme ve skleničce v lednici.

4

Po vychladnutí naneseme na připravený cheesecake a podáváme.

5

! Pozor! Nikdy nepoužívat kovové rezavějící metly, nádoby atd. Citronová směs je agresivní a navíc přejme nepříjemnou kovovou chuť.

CrustyCornerSeznamte se s CrustyCorner!

Jmenuji se Vanda a pracuji v jednom z brněnských divadel, jsem matka dvou dětí a od jejich narození se bavím tím, že zkouším nové recepty. Strašně ráda si kupuji kuchařky, ale mým největším pokladem je babiččin rukou psaný starý receptář. Když objevím nějaký receptový poklad, pečlivě ho zapíšu do svého zápisníku a plánuji, jak ho předám dceři. A jednou budou mít moje vnoučata v knihovně také takový starý ohmataný receptář. A mezitím se o své recepty dělím s vámi na mém blogu CrustyCorner.

Videa

reklama

reklama