Citronovo-rozmarýnové rizoto

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Citronovo-rozmarýnové rizoto Foto:
Citronovo-rozmarýnové rizoto
Foto: profimedia.cz

Klasické italské risotto má mít krémovou, až polotekutou konzistenci a podává se vždy hned po uvaření. S množstvím citronové šťávy si pohrajte podle vlastní chuti.

Suroviny
silný kuřecí vývar 4 hrnky
olivový olej 3 lžíce
Arborio rýže 1 hrnek
nasekaná čerstvá hladkolistá petržel 1/4 hrnku
nasekaný čerstvý rozmarýn 1 lžíce
citronová šťáva 1 lžička
čerstvě nastrouhaný parmazán 1/2 hrnku
Postup
1

Kuřecí vývar ohřejte k varu a dejte stranou.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže olejem obalila a jakoby lehce zprůhledněla. Snižte teplotu, přidejte postupně 4 hrnky vývaru tak, že po každém přilití mícháte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje do rýže, potom přilijete další várku vývaru a tento postup opakujete, až žádný vývar nezbude. To bude trvat 20–30 minut. Rizoto by mělo mít krémovou konsistenci a rýže na jemný skus klást slabý odpor.

3

Vmíchejte petrželku, rozmarýn, citronovou šťávu, parmazán a případně zbývající vývar, aby se zachovala krémová textura. Podávejte horké.

Citronovo-rozmarýnové rizoto Foto: Citronovo-rozmarýnové rizoto, foto: profimedia.cz

Dalších více než 75 receptů najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.
Videa

reklama

reklama