Citronovo-pomerančová bábovka

Doba přípravy:
Počet porcí: 16
Citronovo-pomerančová bábovka  Foto:
Citronovo-pomerančová bábovka
Foto: archiv Hera

Svěží citrusová chuť této bábovky skvěle ladí k jaru. Navíc je opravdu působivě krásná a bude slušet slavnostní tabuli. Na nedělní rodinný oběd jako dělaná...

Článek

Nejlepší recepty na bábovku Foto:

12 nejlepších receptů na bábovku

Pokud jste se alespoň jednou odhodlali upéct něco sladkého, je vysoká pravděpodobnost, že to byla právě bábovka. Snad nejtradičnější český moučník je totiž jednoduchý a...
Suroviny
Bábovka:
máslo nebo Hera máslová příchuť 300 g
kůra a šťáva z 1 malého citronu
kůra a šťáva z 1/2 pomeranče
velká vejce 6 ks
Poleva:
horká voda 3 lžíce
drcené pistácie 10 g
čerstvé jedlé květy
růžové potravinářské barvivo 3 kapky
Postup
1

Umixujte máslo nebo Heru a cukr dohromady, dokud nevznikne nadýchaná směs. Přidejte citronovou a pomerančovou kůru a následně i vejce a dobře promíchejte. Přimíchejte mouku s kypřicím práškem a citronovou a pomerančovou šťávu.

2

Směs přemístěte do dobře vymazané formy na bábovku a pečte po dobu 45–50 minut. Poté bábovku nechte chladnout přibližne 15–20 minut a po vychladnutí vyklopte.

3

Na polevu smíchejte moučkový cukr s trochou vody. Přidejte potravinářské barvivo a důkladně promíchejte. Pokapejte polevou vršek bábovky a nazdobte pistáciemi a čerstvými květinami.

Citronovo-pomerančová bábovka  Foto:

Citronovo-pomerančová bábovka  Foto: Citronovo-pomerančová bábovka; foto: archiv Hera

Videa

reklama

reklama