Citronovo-limetové košíčky s pusinkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Citronovo-limetové košíčky s pusinkou Foto:
Citronovo-limetové košíčky s pusinkou
Foto: profimedia.cz

Pokud do dezertu přidáte limetku či citron, získá tím jemnou svěží chuť. Přesně jako tyto citronovo-limetové košíčky s pusinkou. Vyzkoušejte a sami uvidíte, jak jsou úžasné.

Suroviny
křehké těsto 375 g
zlatý krupicový cukr 125 g
najemno nastrouhaná kůra ze 3 limetek
najemno nastrouhaná kůra ze 3 citronů
limetková šťáva 4 lžíce
citronová šťáva 4 lžíce
tekuté zelené potravinářské barvivo (nemusí být)
double cream 140 ml
instatní jíška 4 lžíce
Na pusinky:
bílky 3 ks
zlatý krupicový cukr 175 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 190 °C, u plynové na stupeň 5. Do trouby dejte pečicí plech, aby se předehřál. Těsto rozválejte na tenko, vyřízněte z něho 6 kousků podle velikosti formičky. Namačkejte do formiček tak, aby byly všechny vroubky vyplněny a odřízněte přečnívající okraje. Na pár místech propíchejte těsto na dně vidličkou a dejte formičky na 15 minut do lednice.

2

Do velké nádoby dejte cukr, limetovou i citronovou kůru i šťávu, a nakapejte barvivo – pokud ho použijete. Vmíchejte double cream a zahušťovací granule. Dejte do mikrovlnky na střední hodnotu na 3 minuty, dokud směs nezhoustne a nebude hladká. Poté vmíchejte žloutky.

3

Formy s těstem vyložte pečicím papírem, nasypte na ně suché fazole a pečte na horkém plechu 8 minut. Vyndejte fazole a papír a pečte další 2 minuty.

4

Zmírněte teplotu na 180 °C, u plynové trouby na stupeň 4. Limetovo-citronovou směs nalijte do formiček s předpečeným těstem.

5

Pusinky: Vyšlehejte bílky do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr po jedné lžíci, dokud ho nevypotřebujete a pusinková směs nebude hladká a lesklá.

6

Natlačte nebo lžící naneste pusinky navrch košíčků a pečte asi 15 minut, dokud povrch nebude pevný.

Citronovo-limetové košíčky s pusinkou Foto:

Citronovo-limetové košíčky s pusinkou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama