Citronové kuře s pečenými bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Citronové kuře s pečenými bramborami  Foto:
Citronové kuře s pečenými bramborami
Foto: archiv Kikkoman

Pečené kuře je absolutní klasika, s kterou se dá ale báječně kouzlit. Zkuste tentokrát upéct maso a přílohu v jednom pekáči. Díky zajímavému dochucení se sójovkou, citronem a rozmarýnem získá zelenina i maso fantastickou svěží a výraznou chuť.

Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:

Suroviny
vykostěná kuřecí stehna s kůží 8 ks
Kikkoman sójová omáčka 4 lžíce
šťáva a kůra z 1 citronu
cukr moučka 1 lžíce
cibule nakrájená nadrobno 1 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý rozmarýn, velmi jemně nasekaný 1 lžička
oloupané brambory, nakrájené na čtvrtky 400 g
červené cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky 2 ks
česnek, podélně rozkrojený napůl 1 celá palice
čerstvě namletý černý pepř
olivový olej 2 lžíce
čerstvá hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup
1

Marinujte kuřecí stehna v Kikkoman sójové omáčce, citronové šťávě s kůrou a cukru nejméně po dobu dvou hodin.

2

Osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji, trvá to asi 5 minut, přidejte rozmarýn a strouhanku. Vyjměte kuře z marinády. Zbytek marinády ponechte na podlévání.

3

Brambory vařte po dobu 5 minut a přidejte do pekáče spolu s marinovaným kuřecím masem, červenou cibulí, česnekem a citronem, rozříznutým na půlku. Pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě nastavené na 200 °C asi 45 minut. Před koncem pečení posypte zbývající strouhankou a vraťte do trouby a dopečte kuře dozlatova.

4

Zdobte čerstvou petrželkou a kolečky z čerstvého citronu.

Citronové kuře s pečenými bramborami  Foto: Citronové kuře s pečenými bramborami; foto: archiv Kikkoman

Videa

reklama

reklama