Citronové kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Citronové kuře Foto:
Citronové kuře
Foto: isifa.com

Jemné kuřecí maso připravte spolu se zkaramelizovanými plátky citronu. Vykouzlíte tak chuťově výazný hlavní chod, který stačí jen doplnit bramborami či bramborovou kaší.

Suroviny
kuřecí prsa bez kosti a bez kůže 4 ks
hladká mouka 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
citron 4 plátky
máslo 60 g
citronová šťáva 2 lžíce
horký kuřecí vývar 4–5 lžic
čerstvá petrželka 3 lžíce
šťouchané nové brambory nebo bramborová kaše
čerstvé mladé karotky, vykoupané v másle s koprem
Postup
1

Kuřecí prsa horizontálně rozřízněte, maso rozevřete a dejte na větší kus fólie. Na maso položte další fólii a rozklepejte je nebo válečkem rozválejte na plátky 1 cm tenké.

2

Na talíř nasypte mouku a kuřecí plátky v ní dobře obalte.

3

Na velké pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte na něm citronové plátky, dokud nezačnou karamelizovat.

4

Rozpalte zbývající olej a dvě třetiny másla tak, aby nezačalo pěnit. Vložte kuřecí plátky a opékejte je asi 5 minut, aby byly hezky zhnědlé, potom otočte a stejným způsobem opékejte po druhé straně, při teplotě stažené na střední. Potom je vyndejte a dejte stranou do teplé trouby.

5

Do šťávy v pánvi přidejte citronovou šťávu a vývar, uveďte do varu a vařte asi 1 minutu. Všlehejte zbytek másla a přidejte petrželku. Přelijte směsí maso a ozdobte citronovými plátky.

6

Šťouchané brambory: Brambory uvařte doměkka, nechte je dobře okapat, polijte olejem a vidličkou je rozmačkejte. Dobře je ochuťte. Karotky vařte tak, aby byly tak akorát měkké, nechte dobře okapat, vložte do pánve, přidejte hrudku másla a natrhané snítky kopru. Podávejte spolu s kuřetem.

Citronové kuře Foto: isifa.com

Citronové kuře. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama