Čínské vepřové nudličky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čínské vepřové nudličky Foto:
Čínské vepřové nudličky
Foto: archiv Gurmet

"Čína" stále patří mezi velmi oblíbená jídla. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá rodina.

Suroviny
vepřová kýta 500 g
bílek 1 ks
solamyl 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
barevné papriky 3 ks
olej 4 lžíce
klíčky vojtěšky na ozdobu 1 hrst
rýžové nudle 1 balení
sůl
Postup
1

Kýtu očistěte a nakrájejte na nudličky. Solamyl nasypte do misky a prošlehejte ho se lžící studené vody a bílkem. V těstíčku promíchejte nudličky masa a nechte je chvilku odležet.

2

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Papriky omyjte, osušte, rozpulte, odstraňte z nich semínka a mezižeberní blanky a dužinu nakrájejte na čtverečky. Dejte vařit rýžové nudle.

3

Na hlubší pánvi rozpalte 3 lžíce oleje, přidejte do něj vepřové nudličky a za stálého míchání je prudce opékejte tak dlouho, dokud se všechny kousky od sebe neoddělí (trvá to 4–5 minut). Maso osolte a přihoďte k němu nakrájenou zeleninu. Míchejte a restujte dalších 3–5 minut.

4

Nakonec do pokrmu přilijte sójovou omáčku a ještě ho ohřejte k varu, ale už nevařte. Zakapejte ho lžící oleje a podávejte v miskách s rýžovými nudlemi, ozdobené naklíčenou vojtěškou.

Čínské vepřové nudličky Foto: archiv Gurmet

Čínské vepřové nudličky. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama