Čínské hovězí s ústřicovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čínské hovězí s ústřicovou omáčkou Foto:
Čínské hovězí s ústřicovou omáčkou
Foto: isifa.com

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, tak pro vás máme nový recept. Hovězí plátky jsou tentokrát obohaceny o ústřicovou omáčku a právě ta dodává celému jídlu dokonalou chuť.

Suroviny
kukuřičný škrob 2 lžičky
čínské koření pěti vůní 1/2 lžičky
sezamový olej 2 lžičky
suché sherry nebo Shaoxing rýžové víno 2 lžičky
cukr 1 lžička
hovězí svíčková 300 g
olej na hluboké fritování
čerstvý zázvor 3 cm
jarní cibulka 2 ks
čerstvé hrachové lusky s odstraněnými konci 75 g
hovězí vývar 3 lžíce
ústřicová omáčka 2 lžíce
Postup
1

V míse smíchejte kukuřičný škrob, koření pěti chutí, olej, sherry a polovinu cukru. Přidejte plátky masa a dobře je ve směsi vykoupejte, aby se dokonale obalily. Přikryjte a nechte přes noc marinovat v lednici.

2

Ve woku nebo na pánvi s těžkým dnem rozehřejte 2–3 cm oleje a prudce plátky masa opékejte 1 minutu. Vyndejte maso a osušte ho na papírové utěrce.

3

Opatrně vylévejte z woku olej a nechte ho tam asi 2 lžíce. Dokud je horký, opečte v něm rychle zázvor a nakrájenou jarní cibulku. Přidejte lusky a pokrájené houby a opékejte další minutu. Přidejte vývar a zbývající cukr a míchejte 1 minutu před přidáním masa a ústřicové omáčky.

4

Promíchejte, aby se vše spojilo a podávejte s rýží.

Videa

reklama

reklama