Čínské hovězí s jarní cibulkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Čínské hovězí s jarní cibulkou Foto:
Čínské hovězí s jarní cibulkou
Foto: All

Díky marinádě a následně i samotné omáčce vám k hovězímu masu stačí jen cibule, česnek a jarní cibulka. Právě jarní cibulka vše krásně oživí a jako příloha bude ideální jen miska horké rýže.

Suroviny
hovězí svíčková 230 g
olej 2 a 1/2 lžíce
jarní cibulka, nakrájená na cca 5cm proužky 3 stonky
cibule 1/2 ks
česnek nakrájený na tenké plátky 3 stroužky
Marináda:
kukuřičný škrob 1 lžička
suché sherry 1 lžička
Omáčka:
ústřicová omáčka 2 lžičky
tmavá sójová omáčka 1/2 lžičky
mletý bílý pepř 3 špetky
sezamový olej 1/4 lžičky
cukr 1 lžíce
sůl
Postup
1

Hovězí naložte do marinády a nechejte marinovat asi 10 minut.

2

Na woku (případně na hlubší pánvi) rozehřejte 1 lžíci oleje a orestujte hovězí, dokud nebude napůl hotové. Dejte stranou a z pánve slijte šťávu.

3

Na čistém woku rozehřejte zbylý olej a orestujte česnek s cibulí dosklovata. Poté přidejte hovězí, promíchejte a postupně přilévejte omáčku. Restujte do té doby, než bude maso úplně propečené, až poté přidejte nakrájenou jarní cibulku.

4

Párkrát promíchejte, dochuťte solí a můžete přidat i trochu cukru, sundejte z plamene a servírujte.

Čínské hovězí s jarní cibulkou 2 Foto: Čínské hovězí s jarní cibulkou; foto: rasamalaysia.com

Videa

reklama

reklama