Čínská rýžová polévka Congee

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čínská rýžová polévka Congee Foto:
Čínská rýžová polévka Congee
Foto: All

Rýže nemusí být jen příloha nebo rizoto. Můžete z ní i připravit výtečnou polévku, stejně jako Zdeněk Pohlreich v další epizodě pořadu Teď vaří šéf na téma rýže.

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
jasmínová rýže 1 šálek
voda 4 šálky
kousky kuřete
zázvor
jarní cibulka
sůl
Postup
1

Do hrnce dejte jeden šálek propláchnuté jasmínové rýže, zalijte 4 šálky vody a osolte.

2

Přidejte malý špalíček zázvoru a kousky kuřete. Přiveďte k varu, pak var stáhněte na minimum a nechte povařit zhruba hodinu.

3

Mezitím si nakrájejte jarní cibulku na kolečka a čerstvý zázvor na jemné nudličky. Když jsou kousky kuřete uvařené, vyndejte je na talíř a okrájejte maso. Do misky nandejte polévku, přidejte kousky masa, posypte nakrájeným čerstvým zázvorem a jarní cibulkou a dochuťte lžící sojové omáčky.

Čínská rýžová polévka Congee Foto:

Čínská rýžová polévka Congee Foto:

Čínská rýžová polévka Congee

Videa

reklama

reklama