Cibulové bhaji

Doba přípravy:
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Cibulové bhaji Foto:
Cibulové bhaji
Foto: isifa.com

Indická kuchyně začíná být i u nás velmi populární. Tato jídla jsou lehká, zdravá a poměrně rychlá na přípravu. A ingredience už není u nás problém sehnat i v běžných obchodech. Vyzkoušejte třeba tyto voňavé cibulové smaženky...

Suroviny
mletá kurkuma 1 zarovnaná lžička
mletý římský kmín 1 zarovnaná lžička
garam masala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamon, kmín, koriandr, pepř, skořice) 1 zarovnaná lžička
sůl
čerstvě namletý černý pepř
středně velké cibule, oloupané a nakrájené na tenké klínky 2 ks
raita (jogurt s čerstvou mátou) k servírování
hluboká pánev na smažení
Postup
1

Na pánvi rozpalte olej na 190 °C.

2

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3–4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte.

3

Do rozpáleného oleje přidejte 1 lžičku obalené cibule. Pokud se těsto zvedne, přidejte další lžičku. Tak pokračujte, dokud nebude pánev plná. Opékejte 3–4 minuty, dokud nebudou smaženky opečené z obou stran. Potom je vyndejte z pánve a osušte v papírové kuchyňské utěrce.

4

Opečte zbývající cibulovou směs. Bhaji by mělo být servírováno okamžitě, ale dá se i znovu ohřát na pečicím plechu v rozpálené troubě za pár minut. Podávejte s osvěžující raitou.

Cibulové bhaji Foto: isifa.com

Cibulové bhaji. Foto: isifa.com

 

Vyzkoušejete i další recepty z Indie:

Recept

Pečený květák  Foto: Klára Michalová

Pečený květák v orientálním stylu

Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení. Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný ...

Recept

Rychlé vegetariánské kari Mung Dahl Foto: isifa.com

Rychlé vegetariánské kari mung dahl

Jednoduché indické kari z mungo fazolí vás potěší hřejivou oříškovou chutí a příjemnou strukturou. V obchodech se zdravou výživou nebo v indických speciálkách najdete ...

Recept

Indické zeleninové kari Foto: isifa.com

Indické zeleninové kari

Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to ji ochutnat. Voňavé koření se skvěle skloubí s pestrými chutěmi zeleniny a maso vám ani nebude chybět. ...

Videa

reklama

reklama