Cibulová paštika

Doba přípravy:
Cibulová paštika Foto:
Cibulová paštika
Foto: Hodně domácí

Určitě si pamatujete na vařené brambory s cibulkou a se sklenicí mléka nebo kefíru – někteří mají toto jídlo spojené s dětstvím. Velice rychlá a oblíbená večeře v řadě domácností. Cibule a česneku není nikdy dost, tak proč si nepřipravit i tuto cibulovou paštiku? :)

Článek

Cibule je královnou české kuchyně  Foto:

Cibule je královnou české kuchyně

Cibule je základním stavebním kamenem české kuchyně (pochází však z Asie), těší se mezi lidmi velké oblibě, což dokazuje i fakt, že její spotřeba v kg na obyvatele je...

Suroviny
růžová (nebo červená) cibule, syrová
pohanka lámanka, vařená 250 g
česnek 2 stroužky
dijonská hořčice 2 lžičky
mletá paprika 1 lžička
mletý pepř, sůl
nové koření, mleté 1/2 lžičky
lahůdkové droždí 1 lžíce
tamari dle chuti
přepuštěné máslo 3 lžíce
Postup
1

Pohanku uvařte společně s bobkovým listem, novým kořením a solí doměkka.

2

Nechte vychladnout. Cibuli a česnek nakrájejte na větší kousky a pomalu smažte na přepuštěném másle dozlatova.

3

Ke konci přidejte mletou papriku a hořčici. Pohanku s cibulí vložte do mixéru a přidejte ostatní suroviny, droždí, tamari a pepř.

4

Popřípadě ještě dochuťte hořčicí a solí. Hotovou paštiku vložte na pár hodin do lednice.

Cibulová paštika Foto: Cibulová paštika Foto: Cibulová paštika; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Článek

Rychlá paštika z kuřecích jater Foto:

Ty nejlepší recepty na tradiční paštiky a masové pomazánky rillettes

Pokud si doma připravíte do zásoby několik sklenic paštik nebo pomazánek, určitě si je vychutnáte nejenom vy – jsou totiž skvělým tipem na jedlý dárek! :)
Videa

reklama

reklama