Cibulová omáčka s pažitkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cibulová omáčka  s pažitkou Foto:
Cibulová omáčka s pažitkou
Foto: Šéf na grilu II.

Fantastická omáčka z hutného řeckého jogurtu s dozlatova opečenou cibulí získá říz díky pepři a vůni díky čerstvým bylinkám. Skvělá k pečené či grilované zelenině nebo k bramborám.

Suroviny
cibule, rozčtvrcená a nakrájená na tenké plátky 1 ks
čerstvá nasekaná pažitka
čerstvý rozmarýn 1 snítka
mořská sůl 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
Postup
1

Na malé pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Na mírném ohni pozvolna restujte 15 minut. Nechte vychladnout. Řecký jogurt dejte do malé hlubší misky a přidejte vychladlou cibulku, nasekanou pažitku a rozmarýn. Vše dobře rozmixujte.

2

Hotovou omáčku dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí. Podávejte třeba ke grilované zelenině nebo k pečeným bramborám.


Šéf na grilu IIŠéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní party, na které budete „šéfem“ právě vy!

Videa

reklama

reklama