Cibulačkové kuře

Doba přípravy:
Cibulačkové kuře Foto:
Cibulačkové kuře
Foto: S vášní pro jídlo

Milujete francouzskou cibulačku? Chuť a vůni karamelizované cibulky můžete skvěle propojit s pečeným kuřetem. Určitě stojí za vyzkoušení a jako přílohu zkuste nejlíp šťouchané brambory.

Článek

Kuře pečené v mléce Foto:

25 nejlepších receptů na kuře

Ne nadarmo vycházejí kuchařky kuře 100x jinak, kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi, a navíc je jeho příprava jednoduchá...
Suroviny
cibule 3 ks
máslo 2 lžíce
snítka tymiánu
dijonská hořčice 1 lžíce
bílé víno 1 dcl
celé kuře 1 ks
sůl
kousek másla navíc
Postup
1

Cibule očistěte a nakrájejte na tenká půlkolečka.

2

Na másle za stálého míchání nechte cibule opéct dozlatova, což trvá asi 10 minut.

3

Na dno zapékací mísy rozložte opečenou cibulku, kterou promíchejte s dijonskou hořčicí a bílým vínem. Na ni položte kuře, které posypte nasekaným tymiánem, poklaďte kousky másla a vše osolte.

4

Zapékací mísu přikryjte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut, potom odklopte víko a dopékejte dozlatova dalších asi 30 minut, kdy kuře čas od času polijte tekutinou na dně mísy.

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama