Churros se skořicovou čokoládou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Churros se skořicovou čokoládou Foto:
Churros se skořicovou čokoládou
Foto: Sweet pixel blog

Churros. Za tímto podivným názvem se ukrývají polodlouhé nudle smaženého těsta obalené ve skořicovém cukru. Churros se jedí teplé a namáčejí se do horké čokolády. Nejlepší na nich je, že se připravují ze surovin, které má zřejmě každý doma.

Jsou ideální jako netradiční snídaně a nebo jako rychlý dezert, když vás honí mlsná.

Suroviny
Na churros:
máslo 70 g
cukr krupice 2 lžíce
voda 250 ml
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1/2 lžičky
olej na smažení
Na skořicový cukr:
mletá skořice 3/4 lžičky
vanilkový cukr 2 sáčky
Na čokoládu:
smetana ke šlehání 180 ml
kvalitní čokoláda 150 g
hnědý cukr 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
mletá skořice 1 lžička
Postup
1

V hrnci smíchejte máslo, cukr, vodu a sůl. Přiveďte k varu, vmíchejte mouku a stáhněte z vařiče. Směs vařečkou míchejte tak dlouho, dokud netvoří kompaktní hmotu, která se nelepí k okrajům hrnce.

2

Poté postupně vmíchejte vejce a extrakt a těsto zpracujte, aby bylo hladké a lesklé. Nechte lehce vychladnout.

3

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Těsto dejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou.

4

Do oleje na pánvi pomalu a opatrně vytlačujte asi 10 cm dlouhé těsto. Těsto smažte oboustranně několik minut, dokud není do upečeno dozlatova. Pomocí dvou vidliček vytáhněte churros z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.

5

V menší míse smíchejte vanilkový cukr a skořici. V takto připraveném skořicovém cukru postupně obalujte všechny usmažené churros.

6

Čokoládu připravte tak, že v hrnci přivedete k varu smetanu. Hrnec sundejte z vařiče a postupně vmíchejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

7

Přidejte cukr, extrakt a skořici. Pořádně promíchejte.

8

Churros se podávají teplé a namáčejí se do připravené čokolády.

Churros se skořicovou čokoládou Foto:

Churros se skořicovou čokoládou                                                                       Foto: Sweet Pixel Blog

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Videa

reklama

reklama