Chřestové pesto s těstovinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Chřestové pesto s těstovinami  Foto:
Chřestové pesto s těstovinami
Foto: V hlavní roli chřest

Z jednoho svazku chřestu připravíte vynikající jídlo pro celou rodinu. Chřestové pesto má velmi delikátní chuť, která bude bavit gurmány i děti :) A navíc je příprava této lahůdky až směšně jednoduchá!

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Suroviny
očištěný chřest 500 g
orestované piniové oříšky 80 g
strouhaný parmazán 100 g (polovina do pesta, polovina k servírování)
nahrubo nasekaný česnek 2 velké stroužky
sůl a čerstvě namletý pepř
těstoviny linguine 500 g
Postup
1

Vodu na těstoviny osolte, přiveďte k varu a uvařte linguine na skus.

2

Zelený chřest můžete zpracovat syrový, máte-li bílý, oloupaný ho pár minut oblanšírujte. Pár špiček chřestu dejte stranou na ozdobu.

3

Nahrubo nasekaný chřest a ostatní ingredience vymixujte na pesto a vmíchejte do uvařených těstovin. Horké linguine posypte zbylým parmazánem a zdobte špičkami chřestu, případně bazalkou.

Chřestové pesto s těstovinami  Foto: Chřestové pesto s těstovinami, foto: V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest Foto:

50 úžasných receptů s královskou zeleninou

Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezony. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové. Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče a dokonce i sladké dezerty z chřestu! Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření. Co takhle dát si třeba chřestové kremrolky, chřestovo-špenátovou polévku, chřestový chléb, chřestové frikasé, chřestové rizoto s lososem nebo chřestovou zmrzlinu? Součástí každého receptu je pečlivě sestavený seznam surovin, srozumitelně a jednoduše formulovaný postup, detailní barevná fotografie a také stupeň náročnosti přípravy.

Vydává IKAR, 120 stran, doporučená cena 299 Kč, www.ikar.cz

Videa

reklama

reklama