Chřest s pikantní omáčkou salsa tartara

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Chřest s pikantní omáčkou Foto:
Chřest s pikantní omáčkou
Foto: isifa.com

V sezoně chřestu si určitě vychutnejte recepty jen jemně dochucené, kde vynikne jeho specifická chuť. Ale užijte si také rafinovanější pokrmy – chřestu sluší i výraznější variace.

Suroviny
zelený chřest 1 kg
natvrdo uvařené žloutky 2 ks
syrový žloutek 1 ks
ostrá hořčice 1 lžička
vinný ocet 1 lžička
hladkolistá petrželová nať 1/2 svazku
kapary 2 lžičky
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Důkladně omyjte chřest a odkrojte dřevnaté konce. Pokud je třeba, oloupejte spodní třetinu pazochů. Chřest vložte do vroucí osolené vody a vařte na středním plameni asi 5 minut. Poté chřest slijte a na cedníku nechte okapat.

2

Na omáčku smíchejte vařené žloutky se syrovým žloutkem, hořčicí a octem. V rendlíku rozehřejte olivový olej, vmíchejte základ omáčky a pomalu míchejte, dokud se nevytvoří hustá krémová omáčka. Dochuťte solí a pepřem.

3

Listy petrželky omyjte, důkladně osušte a nesekejte nahrubo. Chřest servírujte na talíři přelitý omáčkou a posypaný petrželkou a kapary.

Videa

reklama

reklama