Chřest s parmskou šunkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Chřest s parmskou šunkou Foto:
Chřest s parmskou šunkou
Foto: isifa.com

Efektní chuťovka, jednoduchá na přípravu, spojuje jemný chřest a výrazné chutě parmezánu a parmské šunky. V jednoduchosti je zkrátka krása, a to i v jídle…

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Suroviny
bílý chřest 1 kg
citronová šťáva 2 lžíce
parmezán 100 g
sůl
Postup
1

Chřest oloupejte škrabkou od konce až pod špičky a ve vroucí osolené vodě jej uvařte al dente asi 5–7 minut. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte v cedníku okapat.

2

Chřest pokapejte citronovou šťávou a opepřete. Stonky chřestu obalujte proužky parmské šunky a skládejte na talíře. Posypte jemně nadroleným nebo nahrubo nastrouhaným parmezánem. Podávejte s dobrým olivovým olejem k namáčení. Jako příloha je vhodný světlý chléb nebo bagetka.

Videa

reklama

reklama