Chřest s křupavou citronovou strouhankou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Chřest s křupavovou citronovou strouhankou Foto:
Chřest s křupavovou citronovou strouhankou
Foto: isifa.com

Lahodný chřest s ochucenou strouhankou je ideální jako předkrm nebo jako příloha pro vegetariány.

Suroviny
středně silné chřestové výhonky 12–16 ks
olivový olej 2 lžíce
den starý bílý chléb, nadrobený 30 g
česnek, oloupaný a nastrouhaný 1 stroužek
citron 1 ks
čerstvá hladkolistá petrželka, nasekaná 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Rozehřejte kastrol. Chřestové výhonky obalte asi v polovině oleje a po dávkách je restujte na mírném ohni, dokud nebudou měkké. Potom je odložte na zahřátý pečicí plech.

2

Mezitím rozehřejte zbytek oleje na pánvi a na střední teplotě opékejte za stálého míchání chlebové drobky a česnek, dokud nebudou zlatavé. Odstavte z plotny, vmíchejte kůru z půlky citronu, petrželku a koření.

3

Citron nakrájejte na klínky a ty nechte na plotně trochu opéci.

4

Podávejte na zahřátých talířích, posypané strouhankou, s klínky citronu na pokapání.

5

Prima tip: Zkuste péct naolejované chřestové výhonky v troubě na 180 °C asi 20–25 minut.

Videa

reklama

reklama