Chlebíček se sušenými rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 chlebíček
Chlebíček se sušenými rajčaty Foto:
Chlebíček se sušenými rajčaty
Foto: Chléb v hlavní roli

Výtečný slaný chlebíček je skvělý sám o sobě, ale bude mu slušet i spojení s pomazánkou z krémového sýru. A ta vůně! Přenese vás přímo do Středomoří...

Suroviny
sůl 1 lžička
prášek do pečiva 1 ks
podmáslí 300 ml
vejce 2 ks
olivový olej 2 lžíce
pokrájená sušená rajčata 10 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak, olej a rozklepněte vajíčka.

3

Vše promíchejte a přidejte k suchým přísadám. Nakonec vmíchejte sušená rajčata a polovinu parmezánu.

4

Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček posypte zbytkem parmezánu.

5

Pečte 50–60 minut. V průběhu pečení kontrolujte zapíchnutím špejle, zda je chlebíček hotový.

Prima tip: Máte-li rádi provensálské koření, můžete jím chlebíček posypat i na povrchu – bude mít ještě výraznější chuť.

Chlebíček se sušenými rajčaty

Chlebíček se sušenými rajčaty. Foto: Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli

Chléb v hlavní roli

Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb nasladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama