Chimichurri krevety

Doba přípravy:
Počet porcí: 21–26 ks
Chimichurri krevety Foto:
Chimichurri krevety
Foto: All

Omáčka chimichurri je původem z Argentiny. Skvěle se hodí k hovězímu masu, grilované rybě, ale dnes ji pro vás máme v kombinaci s krevetami. Neodoláte!

Suroviny
velké syrové krevety, vyloupané a očištěné 450 g (cca 21–26 ks)
olivový olej 2 lžičky
Chimichurri omáčka:
čerstvý koriandr 1 svazek
čerstvá hladkolistá petržel 1 svazek
čerstvá limetková šťáva 1/4 hrnku (asi 2 limetky)
olivový olej 1/2 hrnku
červená cibule, pokrájená 1/4 hrnku
česnek 2 stroužky
sůl 3/4 lžičky
mletá uzená paprika (volitelné) 1/2 lžičky
Postup
1

V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte krevety a restujte asi 5 minut. Následně snižte teplotu a restujte dorůžova.

2

Do mixéru vložte česnek, cibuli a rozmixujte. Potom přidejte koriandr, petržel a opět mixujte. Nakonec přilijte olivový olej, limetkovou šťávu a přisypejte sůl (případně uzenou papriku). Mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí.

3

Jakmile jsou krevety hotové, zalijte je polovinou připravené omáčky (druhou polovinu můžete použít na hovězí nebo zeleninu, vždycky se prostě něco najde) a opatrně promíchejte.

4

Podávejte s rýží, těstovinami nebo jako předkrm.

Chimichurri krevety 2 Foto:

Chimichurri krevety 3 Foto:

Chimichurri krevety; foto: feastingathome.com

Videa

reklama

reklama