Chilli con dýně

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Chilli con dýně  Foto:
Chilli con dýně
Foto: Marek Kučera

Populární jídlo pro nasycení davů ještě získá na chuti, když ho doplníte dýní.

Další nevšední recepty z dýně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
menší dýně, např. Hokkaidó 1 ks
olivový olej 1 lžíce
cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
řapíkatý celer, nakrájený nadrobno 2 řapíky
červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená 1 ks
mleté hovězí 600 g
konzervovaná krájená rajčata 800 g (2 plechovky)
konzervované tmavé fazole 400 g (1 plechovka)
Postup
1

Dýni rozkrojte na čtvrtky, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky (Hokkaidó dýni nemusíte loupat, ostatní druhy dýní oloupejte).

2

Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, celer, česnek a chilli papričku. Smažte asi 6 až 7 minut, promíchávejte. Přidejte mleté maso a na vysokém plameni smažte 10 minut, až zhnědne. Vmíchejte rajčata, dýni, osolte, opepřete a uveďte do varu. Pak plamen snižte a pod pokličkou pokrm duste 20 minut za občasného promíchání, až dýně změkne.

3

Do kastrolu přidejte fazole a vše vařte ještě 2 až 3 minuty. Chilli podávejte v hlubších miskách s čerstvým pečivem nebo tousty, je výborné i další den, kdy se chutě rozleží. Je to jeden z pokrmů, který nemá cenu připravovat v malém množství a dá se i výborně zmrazit.

Chilli con dýně  Foto: Chilli con dýně; foto: Marek Kučera

Videa

reklama

reklama