Chia pudink se skyrem a ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Chia pudink se skyrem a ovocem Foto:
Chia pudink se skyrem a ovocem
Foto: Cat & Cook

Zdraví prospěšná chia semínka se perfektně hodí při přípravě snídaní. V létě máme navíc k dispozici spoustu čerstvého ovoce, takže fantazii se meze nekladou.

PRIMA TIP: Semínka by měla být co nejčerstvější, postupem času ztrácejí hydrofilní schopnost. Kdyby vám pudink neztuhl, nezoufejte a přidejte do něj ještě 1–2 lžičky semínek.

Článek

Zdravé snídaně do skleničky Foto:

17 receptů na zdravou snídani ve skleničce

Snídaně patří k základním kamenům zdravého stravování. Možností, jak zdravě odstartovat den, je spousta, a my vám přinášíme inspiraci na zábavné snídaně ve skleničce. Ať...
Suroviny
kokosová voda 130 ml
kokosové mléko 130 ml
chia semínka 5 lžic
javorový sirup nebo med 2 lžíce
skyr, případně řecký jogurt 6 lžic
ovoce, granola, oříšky dle chuti
Postup
1

Do uzavíratelné nádoby (například do skleničky od nakládané zeleniny) nalijte kokosové mléko i vodu, javorový sirup a přisypte chia semínka.

2

Uzavřete sklenici a řádně ji protřepejte. Počkejte pár minut a protřepte ji ještě jednou.

3

Obsah sklenice rovnoměrně rozlijte do 3–4 skleniček. Nyní je potřeba nechat pudink v lednici minimálně tři hodiny, nejlépe přes noc.

4

Před podáváním na pudink naneste skyr, granolu a ovoce s oříšky.

Chia pudink se skyrem a ovocem 2 Foto: Chia pudink se skyrem a ovocem; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Uložit

Videa

reklama

reklama