Cheesecake z kozího sýra s třešněmi a rozmarýnem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Cheesecake z kozího sýra s třešněmi a rozmarýnem Foto:
Cheesecake z kozího sýra s třešněmi a rozmarýnem
Foto: Darina Křivánková

Oblíbený dezert se tradičně připravuje z čerstvého sýra z kravského mléka. Ale pokud chcete ochutnat něco nového, zkuste kombinaci tvarohu, kozího sýra a voňavých třešní.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
Korpus:
kakaové sušenky 150 g
máslo 50 g + na vymazání formy
Náplň.
čerstvý kozí sýr 250 g
tvaroh 250 g
vejce 2 ks
Omáčka:
třešně 1 hrst
třtinový cukr 3 lžíce
čerstvý rozmarýn 1 snítka
Postup
1

Formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem, dno i stěny vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte v robotu spolu s pokrájeným studeným máslem a napěchujte na dno formy.

2

Cukr v robotu promíchejte se sýrem a tvarohem. Přidejte vejce, zakysanou smetanu a citronovou kůru.

3

Troubu vyhřejte na 150 °C a dejte do ní misku s vodou, aby cheesecake nepopraskal. Koláč pečte 50 minut.

4

Třešně vypeckujte a svařte s cukrem a rozmarýnem na konzistenci husté omáčky. Odstraňte rozmarýn a nechte vychladnout.

5

Cheesecake nechte vychladnout, vyndejte z formy a polijte třešňovou omáčkou.

Článek

18 variací na téma cheesecake Foto:

18 variací na téma cheesecake

Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Videa

reklama

reklama