Chalupářský moučník

Doba přípravy:
Chalupářský moučník  Foto:
Chalupářský moučník
Foto: All

Nebojíme se říct, že tenhle chalupářský moučník podle Markéty zvládne každé malé dítě. Je totiž opravdu jednoduchý, nicméně to vůbec neznamená, že by byl obyčejný. Chutově je totiž přímo delikatesní.

Suroviny
olej nebo rozpuštěné máslo 10 ml
polovina prášku do pečiva 1 dávka
polovina sklenice angreštového kompotu i se šťávou 1 dávka
půl lžíce kakaa 1 dávka
rozinky 1 hrst
na polevu rozpuštěná čokoláda 1 dávka
snítka máty na dozdobení 1 dávka

Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte kypřící prášek, cukr, lžíci kakaa a promíchejte. Dále přidejte asi hrst rozinek, asi deci oleje a angrešt i se šťávou. Směs promíchávejte opatrně, protože angrešt je křehký a lehce by se vám rozmačkal.

Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem, lehce rozprostřete po formě a dejte do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů asi na dvacet minut.

Moučník si po upečení nechte ve formě vychladnout. Poté ji opatrně otevřete. Dozdobte čokoládou, kterou si předem nechte rozehřát ve vodní lázni. Doprostřed dejte čokolády o něco více a dekoraci dokončete snítkou máty.

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Videa

reklama

reklama