Chakchouka v těstě se salsou verde

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Chakchouka se salsou verde  Foto:
Chakchouka se salsou verde
Foto: Marek Dienstl

Chakchouka je tuniská specialita, podobná ratatouille. Tradičně se podává s chlebovými plackami, ale lze ji také zapéct do těsta. Výtečnou kapsu z listového těsta podávejte s voňavou salsou verde z čerstvých bylinek.

Při přípravě postupujte podle video receptu:


Suroviny
listové těsto 1 balení
cibule 1/2 ks
česnek 3 stroužky
cuketa 1 ks
lilek 1 ks
červená paprika 1 ks
kvalitní rajský protlak 2 lžíce
čerstvý rozmarýn
čerstvé oregano
sůl
čerstvě namletý pepř
Salsa verde:
směs čerstvých zelených bylinek
česnek 1 stroužek
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do pánve nakrájíme na kostičky červenou papriku, lilek a cuketu. Necháme chvíli restovat doměkka, ochutíme solí, pepřem a čerstvým oreganem, bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem. Vmícháme dvě lžíce rajského protlaku, směs stáhneme z ohně a připravíme listové těsto.

2

Těsto rozválíme, potřeme našlehaným vejcem a doprostřed dáme orestovanou zeleninu. Těsto překlopíme, dobře upevníme spoje, vršek ještě potřeme vajíčkem a dáme do zlatova upéct na přikrytý gril.

3

Mezitím připravíme zelenou omáčku – salsu verde. Nasekáme bylinky podle libosti (bazalku, oregano, pažitku, mátu...), smícháme s olivovým olejem, osolíme a opepříme, přidáme stroužek nasekaného česneku a na závěr zakápneme citronovou šťávou.

4

Chakchouku sundáme z grilu a podáváme se salsou verde.

Chakchouka se salsou verde 2

Chakchouka se salsou verde 3

Chakchouka se salsou verde 4

Chakchouka se salsou verde 5

Chakchouka se salsou verde  Foto: Marek Dienstl

Chakchouka se salsou verde , Foto: Marek Dienstl

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama