Ceviche z krevet

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ceviche z krevet  Foto:
Ceviche z krevet
Foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Ceviche je pokrm oblíbený v jižní Americe. Princip je jednoduchý, syrové ryby nebo mořské plody se naloží do citrusové šťávy, v které se jakoby trochu uvaří. Poté se dochucují dalšími přísadami. Vyzkoušejte osvěžující recept šéfkuchaře Jana Kvasničky z pražské restaurace AvantGarde.

Seznamte se:

Jan Kvasnička - restaurace AvantGarde Foto:

Jan Kvasnička (31), do dejvické restaurace AvantGarde přišel ze Zdenek´s Oyster Baru v Malé Štupartské. Za sebou má bohatou praxi v řadě populárních štací na pražské gastronomické scéně, jako jsou Kampa Park, Villa Richter či ještě dříve Francouzská restaurace Obecního domu. Stále se snaží zdokonalovat, i proto často absolvuje odborné stáže, ta poslední byla v tříhvězdičkové michelinské restauraci Aqua ve Wolfsburgu.

Proč máš rád krevety?

Mám rád jejich variabilitu a různé způsoby použití.

Kde jsi se s nimi poprvé setkal / ochutnal je?

To už si přesně nepamatuju, ale nejspíš to bylo na hotelové škole, tam jsem se seznámil se všemi plody moře, které dodnes neodmyslitelně patří do mého menu.

Suroviny
syrové tygří krevety 12 ks
šťáva z jednoho pomeranče
zázvorová šťáva 1 lžíce
limetková šťáva 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvá pažitka
bílá čekanka 1/2 ks
Postup
1

Syrové krevety oloupejte, zbavte hlavy a střívek a rozřízněte podélně napůl.

2

Krevety vložte do misky, z pomeranče a grepu vykrájejte segmenty, které dejte stranou a ze zbylých plodů vymačkejte šťávu na krevety, přidejte šťávu z nastrouhaného zázvoru, dobře promíchejte, pokud možno zavakuujte a nechte 2–3 hodiny odpočívat v lednici.

3

Krevety rozdělte na talíře, zalijte šťávou z marinády, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou čekanku, chilli papričku, pažitku a vykrájené segmenty z citrusů.

Ceviche z krevet 2 Foto:

Ceviche z krevet  Foto:

Ceviche z krevet, foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Další recepty z krevet od špičkových českých šéfkuchařů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama