Česnekový konfit

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 hrnky
Česnekový konfit Foto:
Česnekový konfit
Foto: All

Tři ingredience, málo práce a ve finále máte skvělý základ pro různé pomazánky, výborně se hodí i do těstovin.

Suroviny
palice česneku 3 ks
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn aj.)
Postup
1

Dlaní pečlivě oddělte stroužky z palic česneku. Ostrým nožíkem ukrojte ze všech jejich konce a stroužky oloupejte.

2

Do pánve vložte oloupané stroužky, přelijte olivovým olejem a za stálého míchaní restujte 12–18 minut (záleží na velikosti stroužků), dokud nebudou měkké, téměř uvařené, ale stále si ponechají tvar. Stejně tak by neměly zkaramelizovat.

3

Před přenesením česneku a oleje do velké skleněné nádoby nechejte vše úplně vychladnout (míchejte každých několik minut). Přidejte čerstvé bylinky a skladujte 2 až 3 týdny.

Česnekový konfit 2 Foto:

Česnekový konfit, foto: bloggingoverthyme.com

Videa

reklama

reklama