Česneková bageta s parmezánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Česneková bageta s parmezánem  Foto:
Česneková bageta s parmezánem
Foto: isifa.com

Oblíbená klasika, která své kouzlo nikdy neztratí. Dokřupava rozpečená bagetka s voňavým máslem, bylinkami a výraznou chutí sýra – to vše rozehraje dokonalou symfonii chutí.

Česneková bageta s parmezánem  Foto: isifa.com

Suroviny
bageta 1 kus
hladkolistá petržel nasekaná 1 hrst
česnekové máslo 125 g
Postup
1

Rozehřejte troubu na 220 ˚C. V misce smíchejte nadrobno nakrájenou petrželku a jemně nastrouhaný parmezán s česnekovým máslem – recept na něj najdete v odkazu níže.

2

Do bagety udělejte zářezy, tak abyste pečivo neprořízli skrz naskrz. Připravené máslo štědře namazejte do zářezů. Bagetu zabalte do alobalu (lesklou stranou dovnitř).

3

Pečte v troubě 20 minut a potom otevřete alobal a odkryté dopékejte ještě 5 minut, aby bagetka měla křupavou kůrku. Servírujte horké.

Recept

Česnekové máslo Foto: Thinkstock

Česnekové máslo

Vyrobte si dostatečnou zásobu česnekového másla, tohle spojení chutí je totiž univerzálně použitelné a hodí se do mnoha pokrmů, takže bude rychle ubývat :)

Česneková bageta s parmezánem  Foto: isifa.com

Česneková bageta s parmezánem , Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama