Česko-slovenský tradiční bramborový salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Česko-slovenský tradiční bramborový salát  Foto:
Česko-slovenský tradiční bramborový salát
Foto: archiv Hellmann´s

Mísa vychlazeného bramborového salátu patří k vánočním tradicím, každá rodina má ten svůj zaručený recept, bez kterého by byly svátky neúplné. Pokud vy ten svůj recept stále hledáte, zkuste vsadit na klasiku!

Suroviny
uvařené salátové brambory 600 g
uvařená mrkev 1 ks
velké červené jablko i se slupkou 1 ks
zelený hrášek 4 lžíce
malá cibulka (může být i červená) 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
majonéza (např. Hellmann´s Originál) 4 lžíce
hořčice 1 lžíce
cukr 1 lžička
ocet 1 lžíce
čerstvá nasekaná pažitka
Postup
1

Uvařené a oloupané brambory a mrkev nakrájejte na menší kostky. Okurku, jablka na kostičky, cibuli najemno. Vše spolu s povoleným hráškem vložte do mísy a promíchejte.

2

Z majonézy, soli, pepře, octa, cukru připravte dresink a smíchejte se zeleninou. Případně dochuťte solí, octem, cukrem.

3

Nechte odležet a před podáváním posypejte nasekanou pažitkou.

Česko-slovenský tradiční bramborový salát  Foto: Česko-slovenský tradiční bramborový salát; foto: archiv Hellmann´s

Podívejte se na videorecept, jak vánoční bramborový salát připravuje Zdeněk Pohlreich:

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama