Červenobílé sušenky

Doba přípravy:
Počet porcí: 25 sušenek
Červeno-bílé sušenky Foto:
Červeno-bílé sušenky
Foto: isifa.com

Vánoce jsou ideální čas k pečení. Klasika v podobě vanilkových rohlíčků a perníčků funguje vždy, ale zkuste tentokrát přidat i něco netradičního. Tyto červenobílé sušenky jsou výborné a navíc krásně vypadají.

Suroviny
změklé máslo 240 g
červená gelová potravinářská barva
bílé dortové zdobení nebo perličky
Postup
1

Máslo s cukrem vyšlehejte do lehké pěny.

2

Přidejte mouku a potom postupně 50 ml vody, aby se zformovalo těstíčko.

3

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné kápněte pár kapek červeného barviva a dobře prohněťte, aby se barva rovnoměrně promíchala.

4

Rozválejte každou část těsta zvlášť na dva stejné čtyřúhelníky a každý plát dejte na dva různé archy pečicího papíru.

5

Každý plát dejte s papírem na pekáč a nechte v lednici vychladit, dokud těsto neztuhne.

6

Vyndejte těsto z lednice. Odlepte oba pláty od papíru. Červený plát potřete trochou vody, potom na něj převraťte světlý plát. Přitlačte oba pláty dohromady a ostrým nožem seřízněte okraje a upravte čistý čtyřúhelník.

7

Nechte těsto změknout, aby se dalo snadno rolovat. Po delší straně ho srolujte.

8

Na plochu nasypte bílé zdobení a roládu jím hezky obalte. Zabalte ji do voskovaného papíru a asi na 3 hodiny dejte do lednice ztuhnout.

9

Ostrým nožem nakrájejte roládu na plátky. Ty rozložte na vymazaný pekáč a pečte asi 10 minut nebo dokud se těsto nezačne zbarvovat. Vyndejte z trouby, nechte úplně vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné krabici.

Červeno-bílé sušenky Foto:

Červenobílé sušenky                                                                                            Foto: isifa.com

Další tipy na skvělé cukroví najdete v našem SPECIÁLU:



Videa

reklama

reklama