Červené thajské kari s ananasem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Červené thajské curry  Foto:
Červené thajské curry
Foto: Michal Šajmir

Pro milovníky ostré thajské kuchyně tu máme recept na červené kari z kuřecího masa se sladkým ananasem, který skvěle doplní pálivou chuť kari pasty. O zjemnění se postará lahodné kokosové mléko.

Suroviny
červená kari pasta 2–4 lžíce
kokosové mléko 2 plechovky
limetové listy 2–3 ks
velká červená cibule 1 ks
čerstvý ananas 100 g
rostlinný olej 2 lžíce
šťáva z limetky
sůl
Postup
1

Rozpalte pánev wok a vlijte na ni olej. Vhoďte červenou cibuli nakrájenou na klínky a kuřecí maso pokrájené na nudličky a společně zprudka orestujte. Přidejte kari pastu podle chuti a nechte rozpustit. Vše dobře promíchejte a zalijte kokosovým mlékem, přihoďte limetové listy a nechte provařit do změknutí masa.

2

Před dokončením přidejte na kostičky nakrájený ananas, zakápněte pár kapkami limetové šťávy a nechte ještě společně prohřát. Podle chuti můžete na závěr dosolit.

3

Podávejte s jasmínovou rýží.

Červené thajské curry  Foto: Michal Šajmir

Červené thajské curry , Foto: Michal Šajmir; www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama