Červené kari s kachnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ II. (1) – Červené curry s kachnou

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

 

Suroviny
kachní prsa
liči
drůbeží vývar
červená kari pasta
rybí omáčka
palmový cukr
kafírové listy
kokosové mléko
kokosový krém
thajský lilek
thajská bazalka
červené chilli papričky
jasmínová rýže
list pandanu
rostlinnný olej
Na kari pastu:
koriandrová semínka
římský kmín
sušené chilli
sůl
galagan
citronová tráva
kůra z limetky
šalotka
krevetová pasta
Na marinádu:
koriandrová semínka
koriandrový kořen
anýz
kuřecí vývar
rostlinný olej
sůl
Postup
1

Nejdříve připravte kari pastu: sušené chilli papričky povařte 10 minut ve vroucí vodě a poté je zceďte a osušte.

2

Koriandrová semínka a kmín orestujte v pánvi na sucho. V hmoždíři roztlučte chilli papričky, kůru z limetky a sůl.

3

Přidejte kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafírový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku, galangan a dále tlučte do jemné pasty.

4

Přidejte krevetovou pastu a dobře promíchejte.

5

Všechny ingredience na marinádu smíchejte v míse dohromady.

6

Kachní prsa obalte v marinádě a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat. Poté kachnu opečte na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečte na druhé straně.

7

Kari pastu restujte v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidejte kafírové listy. Pak vmíchejte kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vařte 5 minut, potom přisypejte lilek, liči a povařte další 3 minuty.

8

Nakonec přidejte pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku.

9

Podávejte s jasmínovou rýží.

Červené curry s kachnou Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama