Černé duše

Doba přípravy:
Černé duše Foto:
Černé duše
Foto: archiv Billa

Někomu se to může zdát divné, ale kdo jednou ochutnal, už nechce jinak... Ano, do tohoto cukroví se přidává sádlo! A právě to zařídí, že cukroví je krásně jemné a křehké a přitom vůbec nechutná po vepřovém :)

Suroviny
sádlo 300 g
hladká mouka Naše bio 300 g
kakao 120 g
vanilkový cukr 1 sáček
rybízová marmeláda ke zdobení
Postup
1

Sádlo nechte povolit ve vodní lázni a smíchejte se všemi sypkými ingrediencemi. Těsto rozválejte a vykrajujte malá kolečka, uprostřed udělejte koncem vařečky důlek, do něhož vložte marmeládu.

2

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 15–20 minut. Cukroví nechte na plechu vychladnout. Kdybyste ho přendavali za tepla, rozdrobilo by se.

3

Duše pečte minimálně týden před konzumací, aby se stihly rozležet a změknout.

Videa

reklama

reklama