Černé amaretky

Doba přípravy:
Černé amaretky Foto:
Černé amaretky
Foto: All

Křehké kakaové pusinky s mandlemi jsou skvělou chuťovkou ke kávě. Nebo je můžete směle zařadit do své kolekce receptů na vánoční cukroví. Stačí vám minimum surovin, navíc jsou bezlepkové!

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
mleté mandle 200 g
kakao 30 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 ˚C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

Kávu rozpusťte v minimu horké vody tak, aby vznikla kávová pasta.

3

Z bílků, mletých mandlí, kakaa, kávové pasty a cukru vypracujte v míse jednolité lepkavé těsto. Z těsta rukama tvarujte kuličky velikosti malých vlašských ořechů. Připravte si k tomu velkou mísu se studenou vodou, když si po každé kuličce ve vodě opláchněte ruce, nebudou se tolik lepit.

4

Kuličky 11 minut pečte. Poté plech vyndejte ven a nelekejte se, jestli vám budou připadat nedopečené. Jak budou chladnout, zpevní se (jejich střed ale zůstane trošku vlhký).

Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka - kniha Foto:

Karolína Kamberská

Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.

Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.

Videa

reklama

reklama