Celozrnné kořeněné zázvorky

Doba přípravy:
Počet porcí: 1–2 plechy
Celozrnné kořeněné zázvorky  Foto:
Celozrnné kořeněné zázvorky
Foto: profimedia.cz

Zázvorové sušenky mají příjemě hřejivou pikantní chuť, která skvěle doplní horký čaj nebo kávu. Na Vánoce z nich vykrajujte hvězdičky, zbytek zimy si vystačíte s klasickými sušenkami.

Hledáte další inspiraci na vánoční cukroví? Tady máte plnou náruč receptů :)

Suroviny
hladká mouka 1 a 1/4 hrnku
sušený zázvor 2 lžičky
soda 1 lžička
mletá skořice 3/4 lžičky
mletý hřebíček 1/2 lžičky
sůl 1/4 lžičky
změklé máslo 3/4 hrnku
cukr krupice 1 hrnek
vejce 1 ks
voda 1 lžíce
melasa 1/4 hrnku
cukr krupice 2 lžíce
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 ˚C. V míse smíchejte obě mouky, zázvor, sodu, skořici, hřebíček, pepř a sůl. Odložte stranou a v další míse utřete máslo s jedním hrnkem cukru do nadýchané pěny. Vmíchejte do směsi vejce, vodu a melasu. Postupně do směsi vmíchejte připravené suché ingredience. Z těsta vytvořte kuličky velikosti ořechu a obalte je v cukru.

2

Připravené sušenky dejte ve větších rozestupech na plech vyložený pečicím papírem a lehce je rozmáčkněte naplocho. Pečte 810 minut v předehřáté troubě. Nechte sušenky na plechu 5 minut chladnout a poté je přemístěte na kuchyňskou mřížku, kde je nechte úplně vychladnout. Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Celozrnné kořeněné zázvorky  Foto: Celozrnné kořeněné zázvorky; foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama