Celozrnná bábovka s mákem a citronem

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Celozrnná bábovka s mákem a citronem  Foto:
Celozrnná bábovka s mákem a citronem
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Máme pro vás zdravou variantu klasické bábovky. Mouku pšeničnou celozrnnou jemně mletou a pšeničnou polohrubou použijte v poměru 1:1.

Další recepty na bábovku najdete zde:

Článek

Nejlepší recepty na bábovku Foto:

12 nejlepších receptů na bábovku

Pokud jste se alespoň jednou odhodlali upéct něco sladkého, je vysoká pravděpodobnost, že to byla právě bábovka. Snad nejtradičnější český moučník je totiž jednoduchý a...
Suroviny
vejce 4 ks
voda 100 ml
olej 100 ml
mouka 250 g
citron (šťáva a kůra zvlášť) 1 ks
agáve sirup 100 ml
mák 3 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
prášek do pečiva 2 lžičky
rum 1 lžička
Postup
1

V míse ušlehejte žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a agáve sirupem, postupně přilévejte olej s vodou. Směs musí zbělat. Poté přidejte všechny další složky vyjma bílků, tedy nejdříve citron, mák, rum a nakonec postupně zašlehávejte i mouku s práškem do pečiva.

2

V jiné míse dotuha ušlehejte bílky, které opatrně a důkladně vmíchejte do žloutkové směsi.

3

Do formy nalijte připravené těsto a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 50 minut.

Celozrnná bábovka s mákem a citronem  Foto:

Celozrnná bábovka s mákem a citronem, foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama