Celerovo-bramborová kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Celerovo-bramborová kaše Foto:
Celerovo-bramborová kaše
Foto: isifa.com

Není nad klasickou vláčnou bramborovou kaši, která se rozplývá na jazyku. Na druhou stranu ale existují i další varianty, které překvapí svou skvělou chutí. Vyzkoušejte třeba lehce pikantní kaši s celerem. K masové pečínce to bude hit!

Suroviny
velké oškrábané brambory 4 ks
velké celerové hlízy, očištěné a oloupané 2 ks
velká červená cibule, oloupaná a nadrobno nasekaná 1 ks
stonek řapíkatého celeru, oloupaný a na jemno nasekaný 1 ks
ostrá hořčice 1 lžíce
wasabi 1 lžička
máslo 200 g
mléko 1 hrnek
sůl
Postup
1

Zvlášť v hrncích uvařte nakrájené brambory a celer doměkka (celer se uvaří mnohem rychleji než brambory).

2

Rozmačkejte brambory a celer, přidejte řapíkatý celer, cibuli, hořčici a wasabi a vše dobře promíchejte.

3

Máslo a mléko dejte do hrnce a na nízké teplotě máslo rozpusťte do mléka. Tuto směs pak nalévejte do kaše, abyste dosáhli žádané konsistence. Dochuťte solí a pepřem.

Videa

reklama

reklama