Celerové ravioli plněné pečenou paprikou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Celerové ravioli plněné pečenou paprikou  Foto:
Celerové ravioli plněné pečenou paprikou
Foto: Hermína / Prima

Celer je právě ve své nejlepší formě a jeho chuť je oříšková a velmi lahodná. Pokud ho použijete jako základ pro tento nevšední předkrm, na své hosty určitě zapůsobíte.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
celrová bulva 1 ks
cibule
papriky 2-3 ks
zázvor
grepová kůra
sůl
čerstvě namletý pepř
pažitka
Postup
1

Celerovou bulvu dobře očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky – na jednu raviolu dva plátky. Necháme je doměkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme v ledu.

2

V kastrolu na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli.

3

Papriky dáme do pekáče a pečeme při 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak pekáč přikryjeme folií a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nasekaného zázvoru. Z grepu uloupneme proužek kůry a nakrájíme nadrobno, přidáme do kastrolu.

4

Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru, ořízneme kraje pomocí skleničky.

5

V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme.

6

Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru. Ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme.

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou  Foto:

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou  Foto:

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou, foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama