Celerové lívanečky

Doba přípravy:
Celerové lívanečky Foto:
Celerové lívanečky
Foto: Hodně domácí

Slaná varianta lívanečků, která potěší nejednoho strávníka. Navíc je to něco pro milovníky brynzy, protože jsou podávány s dipem z tohoto skvělého ovčího mléka.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
celer cca 600 g
sýr gouda 200 g
vejce 4 ks
majoránka, bylinky dle chuti
lahůdkové droždí 1 lžíce
olej nebo přepuštěné máslo na smažení
sůl
Brynzový dip:
brynza 250 g
šalotka
sladká paprika, mletá
Postup
1

Celer a sýr nastrouhejte, přidejte rozšlehaná vejce, dochuťte solí, bylinkami, lahůdkovým droždím a zamíchejte.

2

Na rozpáleném lívanečníku pomalu smažte pod pokličkou.

3

V misce smíchejte kousek másla s brynzou, mletou paprikou, smetanou a najemno nakrájenou šalotkou. Chutnají teplé i studené.

Celerové lívanečky 2 Foto: Celerové lívanečky 3 Foto: Celerové lívanečky; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama